jump to navigation

Les Nacions segons Isaac Asimov 29 mayo, 2015

Posted by franciscolozano in Futuro, Sociedad.
trackback

Isaac Asimov ha estat un dels mestres indiscutibles de la ciència-ficció a més d’un escriptor prolífic com pocs. La seva producció escrita, nombrosíssima, brillant i molt variada, segueix sorprenent al món dues dècades després de la seva mort.

Però de les moltes facetes de la personalitat pública d’Asimov em quedaria, sense cap dubte, amb dos: la seva facilitat per comunicar idees complexes i fer-les comprensibles a un ampli espectre de lectors i, no menys important, la seva encertada visió de futur.

Aquesta última competència la va exercir Asimov tant a través de les seves novel·les de ficció com també en els seus assajos. Precisament de les seves Memòries autobiogràfiques he volgut extreure unes reflexions de l’autor nord-americà d’origen rus en què analitza en clau personal, però al mateix temps universal, el concepte de Nació, en una perspectiva d’evolució a mitjà i llarg termini del nostre planeta. I ho fa des del pragmatisme i el racionalisme propis d’una ment científica com la seva, però també des del sentit comú, l’experiència viscuda i una fina però contundent ironia.

Aquí teniu l’article que he escrit recolzant-me en aquesta reflexió que Asimov va abocar en les seves Memòries fa gairebé un quart de segle: Les Nacions segons Isaac Asimov

 

Anuncios

Comentarios»

No comments yet — be the first.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: